DIERENKLINIEK CHIARA

WELKOM OP DE WEBSITE VAN DIERENKLINIEK CHIARA

Bijzondere patienten

Hieronder een kleine greep uit de vele bijzondere patienten die wij elke dag behandelen !


- Vanmorgen kwam er een hondje op het spreekuur. Hij had last van zijn oog; hij knipperde veel met zijn rechteroog. Bij inspectie vonden we een vastgehechte teek aan de binnenkant van zijn ooglid! Gelukkig was de teek goed te verwijderen en was de hond zichtbaar opgelucht.- Een vrouwelijke Sint Bernard had last van vaginale uitvloeiing en omdat ze recent loops was geweest dachten we direct aan een baarmoederontsteking. Het vermoeden hiervan werd bij lichamelijk onderzoek bevestigd. We hebben haar geopereerd om de baarmoeder en eierstokken te verwijderen. De normale baarmoeder is pink dik en nu sterk vergroot met een berg pus er in. Gelukkig is alles erg goed gegaan en was ze de volgende dag al veel beter in haar doen. Een week later was ze vrolijker dan ooit.


- Een 17-jarige poes wilde al een poosje niet meer zo graag eten, maar omdat ze zo oud is en nogal snel aangebrand was, zodat iedereen veel ontzag voor haar had, heeft de eigenaar het even aangezien. Nu was het dan toch zover: met een roesje in de bek kijken en zien of er iets aan te doen is. Het bleek om een rotte kies te gaan en deze kon gelukkig makkelijk worden verwijderd. Nu kan alles gaan genezen en zal poes wel weer vlot bij het etensbakje te zien zijn.

- Soms worden de operatiepatientjes op opmerkelijke wijze aangeleverd: De kat in de pan. Een nieuwe versie van de hond-in-de-pot ?