DIERENKLINIEK CHIARA

*********************************** WELKOM OP DE WEBSITE VAN DIERENKLINIEK CHIARA **********

NIEUWS & ACTIES

* UW HUISDIER VRIJ VAN VLOOIEN, TEKEN EN WORMEN !
Vooral in de zomer is een goede preventieve parasieten-bestrijding belangrijk om uw huisdier gezond te houden. Er zijn enorm veel middelen verkrijgbaar maar helaas zijn niet alle producten even goed werkzaam. Het kan soms lastig zijn om een keuze te maken. Daarom kunt u bij Dierenkliniek Chiara terecht voor advies over effectieve parasietenbestrijding. Wij werken uitsluitend met aangetoond goed werkzame producten in verschillende toedienings-vormen. Voor elk dier kan zo de meest passende parasieten-bestrijding worden samengesteld.

* DIERENARTS FOKJE DE KLOET
Na meer dan 25 jaar heeft Dierenarts Fokje de kloet per 1 januari 2023 onze kliniek verlaten. We zullen haar missen en we wensen haar veel succes en geluk voor de toekomst. Fokje wil iedereen hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking de afgelopen jaren.
 

* RAW VETERINARY DIETS
Veilige vlees-voeding verkrijgbaar als onderhoudsvoeding maar ook voor honden met met b.v. nierproblemen, arthrose of aandoeningen van de urine-wegen. De KVV diepvries-worsten zijn op bestelling leverbaar per doos van 12 stuks. U kunt uw besteling aan ons doorgeven per mai of per telefoon. Kijk voor meer informatie op de website van RAW Veterinary Diets.

* NIEUWE ONTWIKKELINGEN IN DE BEHANDELING VAN ALLERGIE BIJ HONDEN
Sinds enige tijd werken we in onze kliniek met 2 nieuwe middelen bij honden met allergische huidklachten en jeuk: Apoquel en Cytopoint. We zetten deze middelen in omdat zij effectiever en sneller werken en bovendien veel minder bijwerkingen hebben dan de tot dan toe gangbare medicijnen zoals bijvoorbeeld prednisolon, atopica, en sporimune. Honden die op deze medicatie bijwerkingen (veel drinken, veel plassen, hijgerig, dunne vacht, braken) hebben of langdurig medicatie nodig hebben komen in aanmerking voor behandeling met Apoquel of Cytopoint. Apoquel wordt toegediend in de vorm van tabletten. De behandeling met Cytopoint bestaat uit een maandelijkse injectie. Tot nu toe zijn de resultaten erg goed. Na toediening verdwijnt de jeuk snel hetgeen het leven voor een allergische hond en de eigenaar een stuk aangenamer maakt. Bent u benieuwd of uw allergische hond in aanmerking komt voor een van deze behandelingen neem dan gerust contact met ons op !