DIERENKLINIEK CHIARA

*********************************** WELKOM OP DE WEBSITE VAN DIERENKLINIEK CHIARA **********

Bijzondere patienten

Hieronder een kleine greep uit de vele bijzondere patienten die wij elke dag behandelen !

- FUN !
Van een klant ontvingen wij deze "ogentest" voor honden. We konden hem meteen in gebruik nemen bij Diesel, die voor een oogonderzoek naar de kliniek was gekomen.

Ogentest Diesel. FUN !


- Een feestelijk bezoekje voor de baasjes van een 2-jarig labradoodle teefje. Na een succesvolle dekbegeleiding in onze praktijk bleek ze bij het maken van de echo drachtig te zijn. Op de echo-foto is een van de vruchtjes in de baarmoeder te zien. Inmiddels is er een gezond nestje geboren !

- Dit hondje kwam met oogklachten op het spreekuur. Hij knipperde veel met zijn rechteroog. Bij inspectie vonden we een vastgehechte teek aan de binnenkant van zijn ooglid. Gelukkig was de teek goed te verwijderen en was de hond zichtbaar opgelucht.


- Een vrouwelijke Sint Bernard had last van vaginale uitvloeiing en omdat ze recent loops was geweest dachten we direct aan een baarmoederontsteking. Het vermoeden hiervan werd bij lichamelijk onderzoek bevestigd. We hebben haar geopereerd om de baarmoeder en eierstokken te verwijderen. De normale baarmoeder is ongeveer zo dik als een pink. Deze baarmoeder was sterk vergroot en gevuld met pus. Gelukkig is alles goed gegaan en was deze teef de volgende dag al veel beter in haar doen. Een week later was ze vrolijker dan ooit.


- Een 17-jarige poes wilde al een poosje niet meer zo graag eten, maar omdat ze zo oud is en nogal snel aangebrand was, zodat iedereen veel ontzag voor haar had, heeft de eigenaar het even aangezien. Nu was het dan toch zover: met een roesje in de bek kijken en zien of er iets aan te doen is. Het bleek om een rotte kies te gaan en deze kon gelukkig makkelijk worden verwijderd. Nu kan alles gaan genezen
en zal poes wel weer vlot bij het etensbakje te zien zijn.


- Soms worden de operatiepatientjes op opmerkelijke wijze aangeleverd: De kat in de pan. Een nieuwe versie van de hond-in-de-pot ?